Workshops och intensivkurser

Lördag förmiddag för yogalovers

Vi arbetar med ett bestämt huvudtema utifrån många vinklar. Det kan vara en kroppsdel som t.ex. höfter och ljumskar eller axlar, skuldror  och nacke. Det kan också vara en bestämd utmaning som går igen i många yogaställningar  som att ta in främre bens skinka, pressa ned fötterna i  marken m.m. Det kan också vara något mentalt. Sista kvarten praktiserar vi enkel andning och Savasana.
Du kan anmäla dig till en eller fler gånger.

Datum: 27 januari, 2 mars, 23 mars, 4 maj och 1 juni.
Avgift: 300 kr/gång. 1400 kr/5 gånger
Lärare: Leela Grethe Hansen
Plats: Iyengaryoga Mölndal, Pomonagatan 3
Deltagare: Max  14

Boka

Yoga och anatomi

Vad är det som händer i kroppen när vi är i en yogaställning? Vilka muskler och leder skall vi ha tag i och aktivera? Vad är det som hindrar oss?

Marie-Louise är en underbar lärare. Hon förklarar, visar på planscher och guider dig i att känna efter och uppleva i din egen kropp. När du har en anatomisk bild av det som händer i kroppen, blir det lättare att förstå vad det är du skall göra och hur du får det till såväl i yogapositionerna som i livet. Vi fokuserar på bäckenet och höfterna och alla ben och muskler som sitter fast där och som sträcker sig neråt låren och uppåt ryggen.

Kursdagen passar för alla som håller på med Iyengaryoga. Även för dig som är Iyengar yogalärare och du som arbetar fram emot att bli det. Dagen innehåller en stor del av den anatomin som krävs till en nivå 1 certifiering.

Datum: Söndag 24 mars kl. 09.30 - 15.30
Avgift: 600 kr
Lärare: Marie-Louise Redforsen
Plats: Iyengaryoga Mölndal, Pomonagatan 3
Deltagare: Max  14

Boka

Yogaretreat med Leela 25 - 28 april

Möt våren i ett underbart vackert naturlandskap i Halland tillsammans med andra yogaintresserade. Du deltager i tre omväxlande yogapass varje dag, äter vällagad och vällagad och smakrik vegetarisk mat och upplever gemenskap med andra som vill utvecklas och utforska yoga. Självfallet har du också möjlighet att dra dig tillbaka och vara med dig själv. Passar för dig som har hållit på med Iyengaryoga i 1-2 år. Osäker på om kursen är något för dig? Tveka inte med att kontakta Leela

Datum: 25 - 28 april. Torsdag kl. 18.00 - söndag kl. 14.30.
Avgift: Yogaavgift 2.500 kr. Kost och logi 3.000 kr. Totalt 5.500 kr.
Lärare: Leela Grethe Hansen
Plats: Sörby retreat-center. Sörby 236, 311 65 Vessigebro.                        Deltagare: Minst 12, max 20.

Boka

Yogasemester på Sicilien med Leela

Följ med på yogaresa till vackra  Sicilien. Kombinera naturupplevelser, sol och bad med Leelas gedigna yogaundervisning . Tre klasser  varje dag morgon, middag och kväll. Efter veckan känner du dig stärkt och klar i huvudet. Researrangör InShape Travel. Ansvarig för yogaundervisningen Leela Grethe Hansen.

Spara datumen. InShape Travel lägger ut mera information om yogasemestern så småningom.

18 – 25 oktober 2025

Lärare: Leela Grethe Hansen
Tid: Första yogaklass 19 okt. kl. 07.00. Sista yoga-klass 24 okt. kl. 17.30.
Plats: Cefalú, Sicilien
Avgift: Från 13.950 kr (2023 pris). Priset kommer regleras. Resekostnader till och från Palermo tillkommer.

Läs mer och boka

Julkurs 27 - 31 december

Använd mellandagarna till att varva ned och ladda upp med Iyengaryoga. Upplev hur mycket extra balans, styrka och smidighet det ger, när du praktiserar yoga varje dag. Dessutom får du kunskap och inspiration till att fortsätta med yoga på egen hand. Kursen passar både dig som är nybörjare och dig som redan har erfarenhet av Iyengaryoga. Max 15 deltagare.

För vem: Nivå 1-3. Också nybörjare är välkomna.

Lärare: Leela Grethe Hansen
Datum: 27, 28, 29, 30, 31 december
Tid: kl. 10.00 - 12.00
Avgift: 1.490 kr
Plats: Pustervikshuset vån 5, Järntorgsgatan 12

Boka

Ettårig fördjupningskurs

Den ettåriga fördjupningskursen är en av Leela G. Hansens mest uppskattade kurser. Gruppen träffas åtta helgdagar under ett år för yogaträning och yogateori. Mellan utbildningsdagarna har du yogaprogram att praktisera och litteratur att läsa.
Du behöver inte känna att du skall vara duktig på yoga för att vara med på kursen. Det är en opretentiös och tillåtande stämning och många utvecklar nya vänskaper.

Start januari 2024
Lärare: Leela Grethe Hansen
8 heldagar kl. 09.30–16.30
Plats: Iyengaryoga Mölndal, Pomonagatan 3

Läs mer och boka

Mentorskapsprogram

Att bli internationellt certifierad Iyengar yogalärare är en lång, krävande, intressant och utvecklande process. Leela hjälper och stödjer dig gärna i denna process genom att du deltar i hennes mentorskapsprogram. Programmet består av regelbundna helgträffar under en dag och ett individuellt mentorskap. Programmet pågår fortlöpande. Du är med i din egen takt.

"Knowledge has a beginning but no end." - Dr. Geeta S. Iyengar

För mer information:
Kontakta Leela
0706- 33 06 18
eller leela@yogacentrum.com