Ettårig fördjupningskurs

Ettårig fördjupningskurs i Iyengaryoga 2024

Image

Under 2023 erbjuder Leela sin mycket uppskattade ettårskurs för trettonde gången. Under åtta tillfällen fördjupas sin yogapraktik. Ibland praktiserar vi hela yogaprogram. Ibland fokuserar vi på att gå på djupet med enstaka yogaställningar och hur de hänger ihop. Du får yogaprogram att praktisera hemma och du får större förståelse för Iyengaryogans rötter och filosofiska bakgrund.
Dessutom blir du bättre  på att anpassa din yogapraktik till hälsoproblem och hur du har det i livet. Självfallet kommer du bli uppmärksammad och  justerad. Du får råd och tips till  hur du kan komma vidare med att använda yogan som ett stöd och ett verktyg i ditt liv.
Något av det som deltagarna på ettårskursen brukar uppskatta är gemenskapen med de andra deltagarna på kursen och alla samtal  och diskussioner med andra som också brinner för yoga

Leela G. Hansen

Vi går igenom följande:
• Stående ställningar
• Framåtböjningar och vridningar
• Bakåtböjningar
• Upp– och nedvända ställningar
• Ställningar för djup vila och återhämtning
• Yogapraktik under menstruation och klimakteriet
• Grundläggande pranayama  & yogafilosofi

Lärare: Leela Grethe Hansen
Leela G. Hansen är en av Sveriges mest erfarna och anlitade Iyengaryogalärare. Med sin kompetenta och inkännande yogaundervisning är hon en uppskattad lärare. Hon har drivet Göteborgs Yoga Centrum i 34 år med stor framgång. Leela är internationellt certifierad Iyengar yogalärare på seniornivå. Hon är mentor för blivande Iyengar yogalärare  och blir internationellt anlitad som examinator vid Iyengaryoga-tentamen. Leela har hållit kontakten med moderinstitutet RIMYI i Pune, Indien genom årliga enmånads studier på institutet. Numera huvudsakligen genom att delta på Abhijata Iyengars online yogaundervisning.

För vem: På begäran av deltagare som tidigare gått ettårskursen är kursen 2023 för dig som har några års erfarenhet av Iyengaryoga och/eller för dig som redan gått ettårskursen en eller fler gångar. Utbildningsdagarna passa också för dig som jobbar mot eller redan är certifierad Iyengar yogalärare.
Är du osäker på om kursen passar för dig - kontakta Leela så kan du och jag bestämma en tid där vi pratar om det. 

Prioritera att delta varje gång - sedan kan saker förstås hända. Prioritera att praktisera yoga minst fem dagar i veckan. Dessutom får du ett kapitel från en bok och/eller någon artikel att läsa till varje gång. Kurslitteraturen är som oftast på engelska.

Utbildningsdagar : 8 tillfällen under året, kl 09.30-16.30. Start 22 januari 2023. Därefter 26 februari, 2 april, 7 maj, 4 juni.
Datum för höstterminen bestäms under våren.

Max: 12 deltagare.

Plats: Iyengaryoga Mölndal, Pomonagatan 3

Kursavgift 12.950 kr
Vårtermin: 7.500 kr
Hösttermin: 5.450 kr
Kostnad för yogaböcker samt material för att kunna praktisera yoga hemma tillkommer.

Yogamaterial och litteratur

  • En yogamatta, ett bälte, två klossar, två filtar, fyra block. Valfritt: ett yogabolster.
  • B.K.S. Iyengar: Light on Yoga
  • Geeta Iyengar: Yoga in Action. Preliminary Course.
  • Geeta Iyengar: Yoga in Action. Intermediate Course.
  • B.K.S. Iyengar: The Tree of Yoga
  • B.K.S. Iyengar: Light on Yoga Sutras

Frågor
Har du frågor om kursen, så är du välkommen att maila till Leela.

Anmälningsvillkor
Kursavgiften är 12.950 SEK (inklusive moms). Betalning 7.500 kr före 22 januari 2023 samt 5.450 kr före 1 augusti 2023 - eller enligt avtal med Leela.
Betala med bankgiro 5036-6715, Göteborgs Yoga Centrum AB, eller med swish nr 123 609 81 98.
Från utlandet: Swedbank, Swift: SWEDSESS,
 Iban: SE2380000810599842396740

Anmälan är bindande för en termin i taget. Du väljer själv om du vill fortsätta kursen efter sommarlovet 2023. Meddela centret senast 1 juli 2023, om du enbart önskar att vara med på kursen under den första terminen.

Om du skulle bli sjuk eller få förhinder att delta vid något tillfälle, så finns det tyvärr ingen möjlighet till en ersättningsgång.

Avbokning under pågående termin godkänns inte utan läkarintyg på sjukdom som inte kunde förutses vid tidpunkt för anmälan. Återbetalning sker då med avdrag för förbrukad kurstid fram till avbokning. Det tillkommer en administrationsavgift på 500 kr

Ettårig fördjupningskurs 2024 

Anmäl dig här