Göteborgs Yoga CentrumYogaworkshops

Miniworkshops med Göteborgs Yoga Centrums lärare

Anmäl dig här

Vill du utvecklas inom yoga? Välkommen till workshops där Göteborgs Yoga Centrums egna lärare delar med sig av sina kunskaper genom att sätta fokus på en särskild aspekt av yoga. Följ med på en djupdykning i din egen kropp och utforska yogans effekter. Begränsad deltagare max 15 i varje grupp.
Avgift: 650 kr per workshop
För vem: Passar dig med minst ett års erfarenhet av Iyengaryoga.

Yoga med rep

Alla som går på yoga hos GYC har sett repen, som hänger på väggen. Men har du provat att använda dem i din yoga? På denna workshop ger Alberto Manco en introduktion till arbetet med väggrepen. Alberto visar hur du kan använda rep, när du har en skada eller är trött. Hur du kan använda rep för att förbättra öppningen i kroppen i olika yogaställningar. Repen stöttar och får dig att upptäcka yogaställningarna på ett nytt, lekfullt sätt.
Dag och tid: Lördag 27 januari kl 10.00 – 12.30

Axelstående och huvudstående

För dig som är nyfiken på huvudstående och axelstående. I yoga kallas de för kungen och drottningen bland positionerna tack vara sina fantastiska effekter. Regelbunden praktik av dessa upp-och-ner vända ställningar bygger upp och balanserar dina organ och stabiliserar och lugnar din hjärna och ditt sinne. Cecilia Alm går igenom grunderna i axelstående och huvudstående samt hur man värmer upp med förberedande positioner. OBS Du skall inte göra dessa positioner om du har högt blodtryck, tryckproblem i öronen eller i ögonen, nackproblem, hjärtproblem eller när du har mens.
Dag och tid: Lördag 3 februari kl 10.00 – 12.30
P.g.a. stort intresse ny kurs lördag14 april kl. 10.00 - 12.30.

Yoga för axlar och bröstrygg

Med Yvonne Forsberg Sporre
Dag och tid: Lördag 24 februari kl 10.00 – 12.30

Yoga för återhämtning och stresshantering

I perioder av livet upplever de flesta människor stress, utmattning, hamnar i kris eller bränner ut sig så att man inte har kraft för hård fysisk träning som kanske bara göra dig mera stressad och utmattad.
Kroppen och sinnet är då i behov av djup vila och rekreation. Under dagen undervisar Cecilia Danskog i asanas, som bygger upp kropp och sinne, minskar stresskänslan, som i sin tur också stärker ditt immunförsvar och ger en känsla av emotionellt stabilitet.
Vi kommer att använda oss av hjälpmedel så att vi kan stanna i ställningarna lite längre. Upp och nervända ställningar, liggande sittande och vi avslutar med en enklare andningsövning, pranayama.
Ni får med er ett program som stöd för eran hemmapraktik.
Dag och tid: Lördag 10 mars kl 10.00 – 12.30

Workshops med internationella seniorlärare

Anmäl dig här

Vi erbjuder kontinuerligt workshops med internationellt framstående Iyengaryogalärare. Dessa kurser är fördjupning och inspiration för dig som redan håller på med Iyengaryoga. Du bör kunna stå i Salamba Sarvangasana (axelstående) i fem min. Ibland är det bra att öva sig på ställningar som går lite längre än där man är för att utmana sig själv extra och därmed utvecklas i sin yogapraktik. På en workshop får man nya insikter och en skjuts till att gå längre med sin yoga.

OBS Vi är i löpande i kontakt med våra gästlärare 2017 för att planera detaljerna kring deras workshops. Vi lägger information ut om deras kurser på Göteborgs Yoga Centrum efterhand som vi har den. Datumen är spikade, så du kan lugnt planera in dem.

Workshop med Inga Grevtzov 9 - 11 februari, 2018

Anmäl dig här

Inga är en av Göteborgs Yoga Centrums mest uppskattade gästlärare. Inga är omtyckt för sin friskhet och entusiasm i undervisningen och sin varma personlighet. Detta kombinerat med humor, en mycket gedigen kunskap och en stor förmåga att kunna förklara hur man skall jobba i ställningarna, gör Inga till en utomordentligt bra lärare. Under fyra år valde Inga att bo i Paris för att kunna följa och lära sig från Faeq och Corine Biria. Numera bor hon i Tel Aviv där hon kombinerar sina yogastudier och yogaundervisning med intensiva studier i Ayurveda hos en indisk mästare. Med sin kompromislöshet när det gäller yoga, är Inga en förebild för alla yogautövare, som vill ha mera konsekvens i sitt yogautövande.
För vem: Passar dig som håller på med Iyengaryoga och redan har bekantat dig med Sirsasana och Sarvangasana (huvudstånde/axelstående). Du behöver dock inte känna att du ska vara perfekt :)
Undervisning: Fredag 17.30 - 20.00. Lördag kl. 09.30 - 17.00 och söndag kl. 09.30 - 16.00. Det blir en paus mitt på dagen.
Avgift workshop: 2.200 kr

Extra yogaklasser med Inga För att möta det stora intresset för Ingas undervisning erbjuder vi dessutom två yogaklasser med Inga, fristående från workshopen. Klasserna passar alla som praktiserat Iyengaryoga i endast minst sex månader. Det är en unik chans för både nybörjare och vana yogautövare, att uppleva Inga Grevtzovs dynamiska undervisning.
Inga undervisar på tydlig och lättförståelig engelska.
Välj mellan -eller kom på båda klasser:
Torsdag 8 februari kl. 09.30 - 12.00
Fredag 9 februari kl. 09.30 - 12.00
Avgift:
1 yogaklass 300 kr
2 yogaklasser 550 kr
Workshop + 1 yogaklass 2.450 kr
Workshop + 2 yogaklasser 2.650 kr

Betalas till BG 5036-6715
Tillbaka | Top


 
Göteborgs Yoga Centrum AB. Adress: Smedjegatan 5, 411 13 Göteborg, Sverige.
Organisationsnummer: 556667-5400.
Tel. 0763 - 400 985. E-post: [email protected]