Göteborgs Yoga CentrumYogaworkshops

Workshops med internationella seniorlärare

Anmäl dig här

Vi erbjuder kontinuerligt workshops med internationellt framstående Iyengaryogalärare. Dessa kurser är fördjupning och inspiration för dig som redan håller på med Iyengaryoga. Du bör kunna stå i Salamba Sarvangasana (axelstående) i fem min. Ibland är det bra att öva sig på ställningar som går lite längre än där man är för att utmana sig själv extra och därmed utvecklas i sin yogapraktik. På en workshop får man nya insikter och en skjuts till att gå längre med sin yoga.

OBS Vi är i löpande i kontakt med våra gästlärare 2017 för att planera detaljerna kring deras workshops. Vi lägger information ut om deras kurser på Göteborgs Yoga Centrum efterhand som vi har den. Datumen är spikade, så du kan lugnt planera in dem.

Stephanie Quirk 19 och 20 augusti

Workshopen är fullbokad!

Stephanie är från Australien. Hon valde att bo 22 år av sitt liv i Pune, Indien för att studera direkt från B.K.S. Iyengar. På workshopen delar Stephanie med sig av sin guldgruva av yogainspiration och insikter.

Hur gör man yoga möjligt för alla?
Stephanie säger: “Yoga is for Everyone” - the Hatha Yoga Pradipika in verse 64 of the 1st chapter says : Any person who is not lethargic in the pursuit of different forms of Yoga attains perfection (Siddhi) through practice, be he young, old or even very old, sickly or weak.
So as teachers we need to know how to make yoga possible for all.

Under workshopen vill Stephanie undervisa i många olika yogaställningar. När det är relevant vill hon komma in på hur man kan reda ut och underlätta problem och begränsningar som t.ex. med knän, handleden, skuldror och nacke samt huvudvärk och depression. Syftet är att visa hur man kan komma förbi vanliga begränsningar och problem, - inte att lösa problem som kräver en specialklass i yogaterapi.

Undervisning:
Lördag kl. 10.00 - 13.00 och 15.30 - 18.00
Söndag kl. 09.00 - 12.00 och 14.00 - 16.30
Avgift: 1.950 kr

Ladda ned mer information om workshopen (PDF format)

Se Stephanie Quirk on learning from BKS Iyengar

Workshopen är på engelska. Den passar för alla som har praktiserat Iyengaryoga i minst tre år.

Stephanie Quirks hemsida


Jayne Orton 10 - 12 november för Iyengar yogalärare

Denna kurs är enbart för certifierade Iyengar yogalärare.

Undervisningen lördag och söndag syftar till att finjustera din observationsförmåga och öka medvetenheten om att korrigera på ett säkert sätt. Eftersom äldre är en växande målgrupp som får upp ögonen för yoga, kommer Jayne under lördagen att undervisa i hur man på bästa sätt hjälper äldre och stelare elever. Vi bjuder in några av våra lättyogaelever, som dem som vill turas om att undervisa enligt de metoder som Jayne anvisar. Söndag arbetar vi med repen. Jayne lär ut när och hur vi introducerar reparbete på våra klasser.

Jayne Orton är en välkänd och mycket uppskattad seniorlärare för svenska Iyengaryogalärare. Hon har regelbundet haft workshops på Göteborgs Yoga Centrum sedan 2007.
Teman på denna workshop motsvarar det som Jayne har lärt ut på "professional development days" för den brittiska Iyengar yogaföreningen (IYAUK). I Storbritannien är dessa dagar obligatoriska att delta i för alla certifierade Iyengar yogalärare.
Jayne har undervisat i Iyengaryoga sedan 1981 och driver ”Iyengar Yoga Institute of Birmingham”. År 2000 blev hon den yngsta någonsin att få sitt seniorcertifikat. Jayne är en mycket omtyckt lärare som reser i hela Europa och håller workshops. Hennes sätt att undervisa på är särdeles tydligt och klart samtidigt som det är vänligt och uppmuntrande.

Jayne Ortons hemsida

Tider
Fredag kl. 18.30 – 21.00: Fördjupning av egen praktik för Iyengaryogalärare
Lördag kl. 10.00 – 13.00 och 15.00 – 17.30: Hur man hjälper äldre och stela elever
Söndag 09.00 – 13.00: När och hur reparbete introduceras

Avgift 2.050 kr
Allt vi gör under helgen hänger ihop och ingår i en större helhet. Men om du enbart har möjlighet att delta en del av helgen, så finns det möjlighet till det i mån om plats. Kontakta då Göteborgs Yoga Centrum.

Workshopen är på engelska.
Ladda ned mer information om workshopen (PDF format)
Anmäl dig härTillbaka | Top


 
Göteborgs Yoga Centrum AB. Adress: Smedjegatan 5, 411 13 Göteborg, Sverige.
Organisationsnummer: 556667-5400.
Tel. 0763 - 400 985. E-post: [email protected]